Lente Verzekeringen & Risicobeheer



Vertrouw je op jezelf… of ben je realistisch?

Ondernemen is niet het vermijden van risico’s, maar het beheersen ervan. Risicobeheer is zorgen dat je actie onderneemt om die risico’s te herkennen en te beheersen. Door preventie om schade door brand, aanrijding of storm te voorkomen. Maar ook het hele juridische deel met aansprakelijkheid en algemene leveringsvoorwaarden.

Wat een vreselijk droge kost…

het komt elke keer terug!

Al die tijd dien je als ondernemer in de gaten te houden of er ergens iets verandert. Omdat ‘Den Haag’ weer wat bedenkt, de CAO wordt aangepast of er iets verschuift in voorwaarden van verzekeraars of leveranciers. En dan hebben we het nog niet eens over modernere risico’s, zoals schade door cybercrime! Als ondernemer wordt je geacht alles te zien, te weten en erop in te spelen.

Dat gaat je nooit lukken

Dat gaat je nooit lukken

Als producent, groothandel of detaillist heb je immers dagelijks al zoveel petten op. Je hebt al zoveel werknemers(gezinnen) waar je verantwoordelijk voor bent, je moet je bedrijf toekomstbestendig houden én je hebt zelf nog een rol in je gezin.

Waar gaat het mis?

Niet in de onwil. Je wilt best, maar in de waan van de dag komt dat risicobeheer er niet van. Totdat er iets aan de hand is.

Niet uit naïviteit. Want je weet dat die kleine letters van je verzekeraar er zijn. Het gaat je echter te ver om de onderlinge verschillen van die kleine letters uit te pluizen.

Niet uit onkunde. De grootste risico’s heb je haarscherp. En jij en jouw mensen zeggen er ook echt wel wat van, van die brandgevaarlijke pallets tegen de muur. Maar overmorgen staan ze er toch weer.

Meteen maar to-the-point dan.
Hoe los je het op?

1. Uitbesteden

Uitbesteden aan een externe partij. Een partij die je vertrouwt en die proactief is. Liefst iemand die regelmatig bij jou op de zaak komt. Zelf dingen opmerkt en zelf dingen oplost.

2. Risicoanalyse

Zo’n partij kan eerst een risicoanalyse maken. Waar kan het fout gaan? Hoe groot is die kans? Kun je het voorkomen? Zelf vergoeden als het misgaat? Of moet je verzekeren en zo ja, heb je dan de goede voorwaarden? Wat staat er in die kleine lettertjes?

3. Uitvoering

De volgende stap is de uitvoering. Wat moet er anders? Hoe houd je de vinger aan de pols? Daar heb je zelf geen tijd voor. En je weet hoe de verzekeraars zijn: ze weten je heel goed te vinden, maar de nadelige veranderingen staan goed verstopt in een hoop wollige taal.

Waarom een tussenpersoon?

Met LENTE als tussenpersoon, zet je er een schijf tussen. Juist voor Mkb’ers die geen fulltime risicomanager in dienst kunnen hebben. En die inzien dat de office-manager er ook niet verantwoordelijk voor kan zijn.

“We verdelen de lusten én de lasten”

Is er een keer een schade, dan los jij de situatie op, terwijl ik de schade verhaal. Dat is het voordeel van een tussenpersoon om de hoek: één telefoontje en ik loop even binnen om (goede!) foto’s te maken, het schadeformulier op te stellen en de schade-expert op te vangen. Jij zorgt ervoor dat de bedrijfsuitvoering door kan gaan, ik zorg ervoor dat de schadevergoeding komt en dat polisnummers en gegevens altijd binnen handbereik liggen. Snel schakelen, efficiënt doorpakken.

Het effect?

Dat is meer rust in je eigen hoofd. Wéten dat je de dingen goed geregeld hebt en wie er toeziet op naleving en veranderingen. Minder verrassingen. En snellere oplossing bij calamiteiten, dus minder stress op kantoor én vlotter weer door op de werkvloer. Goed voor iedereen!

Waarom bij mij?

Waarom bij mij?

Daar kan ik kort over zijn. Ik ben André van Lente en opgegroeid in Genemuiden. Dan weet je al jong wat machines zijn, hoe gevaarlijk heftrucks en hoe belangrijk veiligheid op de werkvloer.

Ik woon hier niet alleen, maar ben hier ook blijven werken. In theorie heb ik dezelfde landelijke cijfers en statistieken over risico’s en schade. In de praktijk kén ik ook de verhalen, weet ik wat er mis ging en waarom, en zie ik zelf dingen waar jij in de waan van de dag aan voorbij loopt. Ik weet bij wie je níet moet zijn en welke verzekering die gunstige dekking heeft voor veelvoorkomende schades in de tapijt- en textielsector. Dat is het voordeel van een specialist.

Kennismaken?

Dat kan. Maar we kunnen ook direct spijkers met koppen slaan. Geen koffie, maar cijfers en risico’s op tafel van je eigen bedrijf, vanuit een risicoanalyse. Daarna bepaal je of je het vertrouwen in mij hebt, of dat je toch intern je zaken gaat aanscherpen. Goed plan?

Boek hier de risicoanalyse waarmee elk goed gesprek begint

Boek hier de risicoanalyse waarmee elk goed gesprek begint

Nu boeken